Manikura, permanentno lakiranje nohtov, gelish nohti

V salonu Pedivita izvajamo tudi manikuro, nego nohtov na rokah ter klasično in permanentno lakiranje nohtov rok.

Manikura je kozmetični lepotni tretma za dlani in nego nohtov na rokah. Manikura vključuje brušenje in oblikovanje nohtnih konic, urejanje in oblikovanje obnohtne kožice, tretma z različnimi tekočinami, masažo dlani in nanos laka za nohte. Lahko vsebuje tudi nanašanje in dekoracijo nohtov z miniaturnimi dizajni, poslikavami, bleščicami in dragulji.

Na manikuro se lahko naročite na telefonski številki 068-671-080, preko spletnega obrazca ali email naslova.

manikura-pedivita
Manikura v salonu Pedivita. Poskrbite za vrhunski izgled svojih nohtov.

Klasična manikura – postopek

Orodje in instrumenti za izvajanje manikure
Manikura se lahko izvaja z različnimi instrumenti in materiali, v večini primerov pa uporabimo naslednje: bazo, lak za nohte in nadlak, odstranjevalec laka za nohte, bombažne vatke, posodo z vodo in milo, vlažilec, skarjice za nohte, pilo za nohte, odstranjevalec obnohtne kožice.
manikura-v-salonu-pedivita
Izbira kakovostnega laka, orodja in materialov je izjemnega pomena za kakovostno izvedeno pedikuro.
Odstranjevanje starega laka za nohte
Najprej odstranimo stari lak za nohte. Z bombažnimi vatkami ali bombažno krpico, namočeno v odstranjevalec laka, nežno obrišemo in odstranimo vse sledove starega laka za nohte.
Kopel za dlani
V posodi z vodo pripravimo zeliščno kopel za dlani, ki navlaži dlani in hkrati zmehča kožo, predvsem odmrle celice na nohtih in obnohtni kožici. Uporabimo lahko tudi krtačo in kakovostno naravno milo.
Oblikovanje nohtov in obnohtne kožice
 
Sledi oblikovanje obnohtne kožice. S posebnim orodjem oblikujemo kožo ob nohtu. ri tem so izredno pazljivi, da ne poškodujemo kože ali povzročimo krvavitve. Obnohtno kožico pri korenu nohta tudi nežno potisnemo nazaj, in tako zagotovimo lepši in čistejši izgled nohtov. Po temeljitem pregledu je odvečna kožica odstranjena, nato sledi nanos vlažilne kreme.
 
Sledi brušenje in oblikovanje nohtov po želji stranke. Lahko jih oblikujemo polkrožno, ravno ali nekje vmes. Poskrbimo, da so enakomerne dolžine. Dolžino seveda prikrojimo po želji stranke.
manikura-v-salonu
Nohte oblikujemo na želeno dolžino in zaokrožimo na lepo obliko.
 
Apliciranje barvnega laka

Najprej nanesemo primarni premaz (bazo). Tanek nanos baze je zelo pomemben, saj povzroči večjo obstojnost barve ter zagotovi večjo trdnost nohta in preprečuje krušenje.

Izbira barve: po želji stranke nanesemo izbrano barvo v tankih in enakomernih nanosih na celotno površino nohta.

Na koncu nanesemo še zaključno plast nadlaka, s katero prekrijemo barvni lak in barvo obvarujemo pred zunanjimi vplivi. Prav tako zaščitimo noht pred morebitnim krušenjem barvnega laka.
Pustimo, da se lak na nohtih osuši. Pri tem uporabimo manikirno lučko.
Ko je lak osušen, lahko ponovno nanesemo vlažilno kremo na nohte in obnohtno kožico, ter nežno vmasiramo. Vlažilni losion poskrbi za dobro hidracijo kože,  zdrav videz in estetski izgled nohtov.
manikura-in-permanentno-lakiranje
Na koncu apliciramo klasični ali permanentni lak za nohte.