Medicinska pedikura v salonu PediVita

Če imate težave z vraščenimi nohti, kurjimi očesi, otiščanci, bradavicami, ragadami (razpoke na petah) in glivicami na nohtih, obiščite salon Pedivita, kjer vam bomo z veseljem pomagali in rešili težave z vašimi stopali!

medicinska-pedikura-vrasceni-nohti-glivice-na-nohtih
Medicinska pedikura – pri kateri odpravljamo težave stopal in nohtov na nogah.

Medicinska pedikura je specializirana storitev, pri kateri naslavljamo in odpravljamo težave stopal, kot so vraščeni nohti, ragade in razpoke na petah, izvajamo rekonstrukcijo poškodovanih nohtov z nohtno protetiko, saniramo glivične okužbe nohtov na nogah s fotodinamično terapijo Pact Med, saniramo kurja očesa, otiščance in bradavice, poskrbimo za zdravje diabetičnih stopal, odstranjujemo pa tudi trdo (poroženelo) in zadebeljeno kožo s stopal.

Svetujemo pri uporabi kakovostnih izdelkov za nego kože in nohtov na stopalih. Medicinska pedikura v našem salonu vas bo razbremenila težav s stopali in vam olajšala bolečine, ki so posledica poškodb in obolenj kože in nohtov na nogah. Niste prepričani, če vam lahko pomagamo? Pokličite in se naročite na brezplačen pregled.

Zavedamo se, da so za vrhunsko storitev potrebni visoki standardi. Medicinsko pedikuro izvajamo s pomočjo najmodernejših naprav, kirurško sterilnega orodja in medicinskih pripomočkov, ki jih po vsaki uporabi kirurško steriliziramo. Za vsako stranko garantiramo uporabo 100% sterilnega orodja, instrumentov in pedikerskih pripomočkov.

 

Ko vraščeni nohti, razpoke na petah in glivice na nohtih postanejo preteklost

V kolikor imate težave s stopali, kot so glivice na nohtih ali vraščen noht, ne odlašajte. Pokličite nas in si rezervirajte svoj termin. Odlikujejo nas vrhunska usposobljenost, redno izobraževanje na področju problematike stopal in reševanja le-te in zelo prijazno osebje. Za vsako stranko si vzamemo čas in naredimo načrt sanacije težave, ki jo nato tudi učinkovito saniramo.

Glivične okužbe nohtov so zelo pogosta nadloga, ki prizadene kar do 25% odraslih. Nohti se lahko zadebelijo, postanejo krhki, se drobijo in lomijo, spremenijo barvo in strukturo. Svetujemo, da se na pregled in zdravljenje oglasite čim prej, ko opazite, da bi lahko noht bil okužen z glivicami. Dlje trajajoča okužba se po navadi tudi sanira dlje časa, noht pa lahko postane tako poškodovan, da ga je potrebno odstraniti.

Glivična obolenja nohtov izjemno učinkovito in uspešno saniramo s pomočjo fotodinamične terapije Pact Med. Terapija je povsem brez stranskih učinkov in je primerna prav za vsakega, ki ima težave z glivicami.

Vraščeni nohti so lahko zelo neprijetni zaradi močne bolečine, ki spremlja vraščenost nohta. Brez operacije vraščene nohte saniramo s pomočjo medicinskih sponk 3TO, ki korigirajo nohte na nogah in rokah. Namestitev sponke je popolnoma neboleča in predstavlja takošnje olajšanje bolečine. Sponka razbremeni področje ob nohtu in kožni gubi in je alternativa operacijam in odstranitvi nohta. Namestitev sponk je individualna, saj je potrebno vsako sponko izdelati glede na strankine potrebe in ukrivljenost nohtne plošče.

Z rednim obiskom pedikerskega salona, pravilnim krajšanjem nohtne plošče in uporabo medicinskih sponk lahko dosežemo trajno izboljšanje in popolnoma preprečimo ponovno vraščanje nohtov.

Razpoke na petah ali ragade nastanejo zaradi odvečne trde kože (hiperkeratoze) in pritiska telesne teže. Ragade so zelo boleče, še posebej če so zelo globoke in lahko tudi zakrvavijo. Pomembno je, da jih saniramo čim prej, saj s tem preprečimo bakterijske okužbe in vnetja. S posebnim postopkom odstranimo zadebeljeno kožo, razpoke pa mažemo z mazilom za razpokana stopala. Ragade so lahko površinske, plitve ali pa globoke.


Ne odlašajte in si zagotovite svoj termin še danes

Pridružite se številnim zadovoljnim uporabnikom in nas obiščite v pedikerskem salonu PediVita v Ljubljani.
Pokličite nas na telefon 068-671-080, rezervirajte svoj termin in odpravite težave s stopali.

 

Zakaj medicinska pedikura?

Če želite ohraniti vaša stopala zdrava in v dobrem stanju, se morate naročiti na medicinsko pedikuro. Oziroma še bolje, razmislite o tem, da bi medicinsko pedikuro dodali svoji normalni rutini nege stopal. Medicinska pedikura je namreč daljši in bolj celovit postopek in zajema bistveno več kot klasična pedikura, ki je večinoma bolj kozmetični postopek estetske narave.

Medicinsko pedikuro lahko izvaja samo ustrezno profesionalno usposobljeno osebje in lahko bistveno izboljša zdravstveno stanje vaših stopal. Redni obisk pedikerskega salona z občasnim tretmajem medicinske pedikure je vsekakor pametna odločitev za vsakega posameznika.


Kaj je medicinska pedikura?

Medicinska pedikura je postopek, ki je v osnovi precej podoben klasični pedikuri, vendar pa se pri tem postopku ne fokusiramo samo na kozmetični izgled, temveč se medicinska pedikura ukvarja predvsem z zdravstvenimi težavami, kot so vraščeni nohti, kurje oko, ragade oziroma razpoke na koži stopal, otiščanci, bradavice, glivična obolenja nohtov, atletsko stopalo, pedikura za diabetike itd. Postopek lahko izvaja le ustrezno usposobljen tehnik medicinske pedikure, ki je specializiran prav za odpravo naštetih težav.

Kaj medicinska pedikura vključuje?

Vsak postopek medicinske pedikure je sestavljen iz naslednjih korakov:

1. Pregled stopal in postavitev diagnoze

Kot pri vsakem medicinskem pregledu, tudi medicinsko pedikuro pričnemo s pregledom stopal, kjer ugotovimo vrsto in možne vzroke težav, ki pestijo uporabnika. Ob pregledu stopal ugotovimo ali je koža prekomerno izsušena, ter lociramo, na katerem mestu je zadebeljena ali razpokana. Ugotovimo tudi, ali so nohti na nogah zdravi in rastejo pravilno. Preverimo tudi znake infekcij in glivičnih obolenj na stopalih in nohtih. S pregledom tako dobimo celostno sliko trenutnega stanja stopal in posledično lahko začnemo s postopkom pedikure.

2. Čiščenje in dezinfekcija stopal

Medicinsko pedikuro nadaljujemo s čiščenjem in razkužitvijo stopal, ki vključuje namakanje nog v kopeli in po potrebi razkuževanje z dezinfekcijskim stredstvom za uničevanje morebitnih bakterij. Pomembna je dezinfekcija celotnega stopala, ki se prične na področju pete in se nadaljuje navzgor po celem stopalu do prstov, medprstnega prostora in nohtov. Posebno pozornost namenimo predelom, kjer se bakterije še posebno pogosto zadržujejo, kot na primer med prsti in ob nohtih palcev nog.

3. Oblikovanje, brušenje in čiščenje nohtov

Po čiščenju stopal nadaljujemo s postopkom ureditve nohtov. Pri pravilni izvedbi medicinske pedikure je pomembno, da se osredotočimo na nohte, kjer se velikokrat pojavljajo gojišča bakterij in glivic. Nohti na nogah so tudi dovzetni za različne boleče težave, kot je na primer vraščanje (predvsem nohta na palcih nog). Nohte ustrezno pravilno skrajšamo in oblikujemo, kar prepreči nadaljnje vraščanje nohtov. Ali ste vedeli, da je nepravilno striženje nohtov vzrok za kar 73% vraščenih nohtov? Nohte zato oblikujemo tako, da odstranimo ostre robove. Prav tako uredimo obnohtno kožico in odstranimo možne vzroke za vraščene nohte. Delo poteka z uporabo profesionalnega, kirurško sterilnega orodja in instrumentov, glede na primernost pa se lahko odločimo za ročno ali strojno brušenje in oblikovanje nohtov.

4. Odstranjevanje odmrle in zadebeljene kože s stopal

Po negi nohtov nadaljujemo z odstranitvijo odmrle kože s stopal. Posebno pozornost namenimo zadebeljenim predelom oziroma predelom, kjer je koža razpokana. Pri tem postopku uporabimo poseben kirurški skalpel ali kiretni nožek, s katerim odmrlo kožo odstranimo. Postopek morda zveni neprijetno, vendar vam zagotavljamo, da je popolnoma neboleč. Pri postopku je potrebno paziti, da se ne odstrani prevelik sloj zadebeljene kože, saj
to lahko vodi v še hitrejšo nadaljno zadebelitev. Prav zato je pomembno, da svoja stopala zaupate izkušenim strokovnjakom. Marsikdo si namreč zadebeljeno kožo s stopal odstranjuje kar sam doma, s tem pa povzroči več škode kot koristi. Po končanem postopku odstranjevanja s skalpelom stopalo še nežno zbrusimo s posebno profesionalno pilo za stopala in na ta način odstranimo še zadnje ostanke odmrle kože.

5. Hidriranje stopal

Medicinsko pedikuro zaključimo z nanosom ustreznega izdelka za nego kože in masažo, ki sprosti mišice stopal, napolni kožo s hranilnimi snovmi, ki jih potrebuje. Ta postopek preprečuje izsušitev in pokanje kože na stopalih. Po potrebi svetujemo tudi pri domači negi stopal in izbiri ustreznega izdelka za nego kože ali preparatov proti glivicam, postopek pa se seveda lahko razlikuje glede na vrsto težav, ki vas pestijo.

Prednosti medicinske pedikure

Kot vidimo, se medicinska pedikura precej razlikuje od klasične pedikure, saj z njo dejansko rešujemo vaše težave s stopali.

1. Glavna prednost je ta, da sam postopek zajema veliko več kot klasična pedikura. Pri postopku se posvetimo predvsem zdravstvenim težavam stopal in ne samo kozmetičnim. Z medicinsko pedikuro boste poskrbeli, da bodo vaše težave in bolečine preteklost, poleg tega
pa se boste po pedikuri počutili mnogo bolje. Odpravili bomo vse vaše težave kot so vraščeni nohti, kurja očesa, otiščanci, bradavice, glivična obolenja nohtov, ragade…

2. Medicinska pedikura je izvajana s strani dodatno usposobljenega osebja. Samo pedikerke, ki imajo posebna znanja in veščine za izvajanje medicinskih postopkov pedikure lahko izvajajo storitve medicinske pedikure. To pomeni, da ste zares v dobrih rokah, saj osebje točno ve, kaj počne.

3. Pri medicinski pedikuri dobite več, saj sam postopek po navadi traja dlje od klasične pedikure, osredotočamo pa se na zadravljenje stopal in dobro počutje uporabnika.


Kako pogosto naj se odločim za medicinsko pedikuro?

Medicinska pedikura se priporoča vsem, ki imajo težave s kožo ali nohti na stopalih. Pomembno je, da na pedikuro hodite redno, torej enkrat mesečno. V vsakem primeru pa vas bo izkušena strokovnjakinja za izvajanje medicinske pedikure opozorila na to, če bi bilo potrebno na pedikuro zaradi izvajanja sanacije priti pogosteje. Za vsako stranko se bo ob obisku izdelal plan in potek zdravljenja. Ljudje se razlikujemo med seboj in vsak je
obravnavan individualno, saj le tako lahko zagotovimo najboljši način zdravljenja in kar najhitrejše okrevanje.

Kako se lahko naročim na medicisko pedikuro?

Ali ste morda pri sebi opazili katero izmed naštetih težav? Svetujemo vam, da nikar ne odlašate. Naročite se na brezplačni pregled ali na medicinsko pedikuro in ukrepajte. Težave z vašimi stopali bomo odpravili hitro in učinkovito. Pokličite nas na telefon 068-671-080 še danes ali pa se naročite preko obrazca na spletni strani, ali pa preko socialnih omrežij Instagram (@Pedivita_Barbara) ali Facebook (PediVita.si).