Medicinska pedikura v salonu PediVita

Če imate težave z vraščenimi nohti, kurjimi očesi, otiščanci, bradavicami, ragadami (razpoke na petah) in glivicami na nohtih, obiščite salon PediVita, kjer vam bomo z veseljem pomagali!

medicinska-pedikura-vrasceni-nohti-glivice-na-nohtih
Medicinska pedikura – s katero odpravljamo težave stopal in nohtov na nogah.

Medicinska pedikura je specializirana storitev, pri kateri naslavljamo in odpravljamo težave stopal, kot so vraščeni nohti, ragade in razpoke na petah, izvajamo rekonstrukcijo poškodovanih nohtov in nohtno protetiko, ter saniramo glivične okužbe nohtov na nogah, diabetična stopala, odstranjujemo pa tudi trdo in zadebeljeno kožo s stopal.

Svetujemo pri uporabi kakovostnih izdelkov za nego stopal. Medicinska pedikura v našem salonu vas bo razbremenila težav s stopali in vam olajšala bolečine, ki so posledica poškodb in obolenj stopal in nohtov na nogah. Niste prepričani, ča vam lahko pomagamo? Pokličite in se naročite na brezplačen pregled.

Zavedamo se, da so za vrhunsko storitev potrebni visoki standardi. Medicinsko pedikuro izvajamo s pomočjo najmodernejših naprav, kirurškega orodja in medicinskih pripomočkov, ki jih po vsaki uporabi kirurško steriliziramo. Za vsako stranko garantiramo uporabo 100% sterilnega orodja, instrumentov in pedikerskih pripomočkov.

 

Ko vraščeni nohti, razpoke na petah in glivice na nohtih postanejo preteklost

 

V kolikor imate težave s stopali, kot so glivice na nohtih ali vraščen noht, ne odlašajte. Pokličite nas in se naročite na brezplačno posvetovanje. Odlikujejo nas vrhunska usposobljenost in zelo prijazno osebje. Za vsako stranko si vzamemo potreben čas in naredimo načrt sanacije težave, ki jo nato tudi učinkovito ozdravimo.

Glivične okužbe nohtov so zelo pogosta nadloga, ki prizadane kar do 25% odraslih. Nohti se lahko zadebelijo, postanejo krhki, se drobijo in lomijo, spremenijo barvo in strukturo. Svetujemo, da se na pregled in zdravljenje oglasite čim prej, ko opazite, da bi lahko noht bil okužen z glivicami. Dlje trajajoča okužba se po navadi tudi sanira dlje časa, noht pa lahko postane tako poškodovan, da ga je potrebno odstraniti.

Vraščeni nohti so lahko zelo neprijetni zaradi močne bolečine, ki spremlja vraščenost nohta. Z rednim obiskom pedikerskega salona in pravilnim oblikovanjem nohta lahko dosežemo trajno izboljšanje in popolnoma preprečimo ponovno vraščanje nohtov.

Razpoke na petah nastanejo zaradi trde kože in pritiska telesne teže. Lahko so zelo boleče, še posebej če so zelo globoke in občasno zakrvavijo. Pomembno je, da jih začnemo sanirati čim prej, saj s tem preprečimo dodatne bakterijske okužbe in vnetja. S posebnim postopkom odstranimo zadebeljeno kožo, razpoke pa mažemo z mazilom za razpokana stopala.


Ne odlašajte in si zagotovite svoj termin še danes

Pridružite se številnim zadovoljnim uporabnikom in nas obiščite v pedikerskem salonu PediVita v Ljubljani.
Pokličite nas na telefon 068-671-080, rezervirajte svoj termin in odpravite težave s stopali.

 

Zakaj medicinska pedikura?

Če želite ohraniti vaša stopala zdrava in v dobrem stanju, se morate naročiti na medicinsko pedikuro. Oziroma še bolje, razmislite o tem, da bi medicinsko pedikuro dodali svoji normalni rutini nege stopal. Medicinska pedikura je namreč daljši in bolj celovit postopek in zajema bistveno več kot klasična pedikura, ki je večinoma bolj kozmetični postopek estetske narave.

Medicinsko pedikuro lahko izvaja samo ustrezno profesionalno usposobljeno osebje in lahko bistveno izboljša zdravstveno stanje vaših stopal. Redni obisk pedikerskega salona z občasnim tretmajem medicinske pedikure je vsekakor pametna odločitev za vsakega posameznika.


Kaj je medicinska pedikura?

Medicinska pedikura je postopek, ki je v osnovi precej podoben klasični pedikuri, vendar pa se pri tem postopku ne fokusiramo samo na kozmetični izgled, temveč se medicinska pedikura ukvarja predvsem z zdravstvenimi težavami, kot so suha in razpokana koža, vraščeni nohti, glivična obolenja nohtov, atletsko stopalo, itd. Postopek lahko izvaja le ustrezno usposobljen tehnik medicinske pedikure, ki je specializiran prav za odpravo naštetih težav.

 

Kaj medicinska pedikura vključuje?

Vsak postopek medicinske pedikure je sestavljen iz naslednjih korakov:

1. Pregled stopal in postavitev diagnoze

Kot pri vsakem medicinskem pregledu, tudi medicinsko pedikuro pričnemo s pregledom stopal, kjer ugotovimo vrsto in možne vzroke težav, ki pestijo uporabnika. Ob pregledu stopal ugotovimo ali je koža prekomerno izsušena, ter lociramo, na katerem mestu je zadebeljena ali razpokana. Ugotovimo tudi, ali so nohti na nogah zdravi in rastejo pravilno. Preverimo tudi znake infekcij in glivičnih obolenj na stopalih, prstih in nohtih. S pregledom tako dobimo celostno sliko trenutnega stanja stopal in posledično lahko začnemo s postopkom pedikure.

2. Čiščenje in dezinfekcija stopal

Medicinsko pedikuro nadaljujemo s čiščenjem in razkužitvijo stopal, ki vključuje namakanje nog v kopeli in po potrebi razkuževanje z dezinfekcijskim stredstvom za uničevanje morebitnih bakterij. Pomembna je dezinfekcija celotnega stopala, ki se prične na področju pete in se nadaljuje navzgor po celem stopalu do prstov, medprstnega prostora in nohtov. Posebno pozornost namenimo predelom, kjer se bakterije še posebno pogosto zadržujejo, kot na primer med prsti in ob nohtih palcev nog.

3. Oblikovanje, brušenje in čiščenje nohtov

Po čiščenju stopal nadaljujemo s postopkom ureditve nohtov. Pri pravilni izvedbi medicinske pedikure je pomembno, da se osredotočimo na nohte, kjer se velikokrat pojavljajo gojišča bakterij in glivic. Nohti na nogah so tudi dovzetni za različne boleče težave, kot je na primer vraščanje (predvsem nohta na palcih nog). Nohte ustrezno očistimo in pravilno postrižemo, kar prepreči nadaljnje vraščanje nohtov. Ali ste vedeli, da je nepravilno striženje nohtov vzrok za kar 73% vraščenih nohtov? Nohte nato zbrusimo in oblikujemo s kakovostno kristalno pilo, in tako odstranimo ostre robove. Prav tako uredimo obnohtno kožico in odstranimo možne vzroke za vraščene nohte. Delo poteka z uporabo profesionalnega orodja in instrumentov, glede na primernost pa se lahko odločimo za ročno ali strojno brušenje in oblikovanje nohtov.

4. Odstranjevanje odmrle in zadebeljene kože s stopal

Po negi nohtov nadaljujemo z odstranitvijo odmrle kože s stopal. Posebno pozornost namenimo zadebeljenim delom ali delom, kjer je koža razpokana. Pri tem postopku uporabimo poseben kirurški skalpel, kiretni nožek, s katerim odmrlo kožo odstranimo. Postopek morda zveni neprijetno, vendar vam zagotavljamo, da je popolnoma neboleč. Pri postoplku je potrebno paziti, da se ne odstrani prevelik sloj zadebeljene kože, saj to lahko vodi v še hitrejšo nadaljno zadebelitev. Prav zato je pomembno, da svoja stopala zaupate izkušenim strokovnjakom. Marsikdo si namreč zadebeljeno kožo s stopal trga kar sam doma, s tem pa povzroči več škode kot koristi. Po končanem postopku odstranjevanja s skalpelom stopalo še nežno zbrusimo s posebno profesionalno pilo za stopala in na ta način odstranimo še zadnje ostanke odmrle kože.

5. Hidriranje stopal

Medicinsko pedikuro zaključimo z nanosom hidratantne kreme in masažo, ki sprosti mišice stopal, napolni kožo s hranilnimi snovmi, ki jih potrebuje, nohte pa naredi močnejše in prožnejše. Ta postopek preprečuje izsušitev in pokanje kože na stopalih. Po potrebi svetujemo tudi pri domači negi stopal in izbiri hidratantnih krem ali preparatov proti glivicam, postopek pa se seveda lahko razlikuje glede na vrsto težav, ki vas pestijo.

 

Prednosti medicinske pedikure

Kot vidimo, ima medicinska pedikura veliko več prednosti pred klasično pedikuro.

1. Glavna prednost je ta, da sam postopek zajema veliko več, kot klasična pedikura. Pri postopku se posvetimo tudi zdravstvenim težavam stopal in ne samo kozmetičnim. Z obiskom medicinske pedikure boste poskrbeli, da bodo vaša stopala ne samo izgledala bolje, ampak tudi za to, se boste tudi počutili bolje. Odpravili pa bomo tudi težave kot so vraščeni nohti, kurja očesa, razpokana koža, glivice in vnetja na nohtih.

2. Medicinska pedikura je bistveno bolj higienična. Osredotoča se na čiščenje in izboljšanje zdravstvenega stanja stopal, pri delu se uporablja sterilno kirurško orodje in instrumenti, vsi postopki pa so zasnovani tako, da preprečujejo okužbe z bakterijami ali glivicami.

3. Pri medicinski pedikuri dobite več, saj sam postopek po navadi traja dlje od klasične pedikure, osredotočamo pa se na zadravljenje stopal in dobro počutje uporabnika.


Kako pogosto naj se odločim za medicinsko pedikuro?

Za osebo z zdravimi stopali, ki sicer nima težav, se priporoča medicinska pedikura priblićno na vsake 3 mesece. Četudi lahko doma marsikaj samo postorimo glede nege stopal, je vseeno potrebno na vsake toliko časa prepustiti nego stopal stokovnjakom. Osebam z resnejšimi težavami, kot so ponavljajoči vraščeni nohti, prekomerno izsušena in razpokana koža na stopalih pa priporočamo pogostejši obisk medicinske pedikure, na primer vsaj enkrat mesečno. V takšnih primerih se je potrebno čim prej naročiti na pregled, ter se nato skupaj s stranko dogovorimo za potek zdravljenja. Ljudje se razlikujemo med seboj in vsak je obravnavan individualno, saj le tako lahko zagotovimo najboljši način zdravljenja in kar najhitrejše okrevanje.

 

Kako se lahko naročim na medicisko pedikuro?

Ali ste morda pri sebi opazili katero izmed naštetih težav? Svetujemo vam, da nikar ne odlašate. Naročite se na brezplačni pregled ali na medicinsko pedikuro in ukrepajte. Težave z vašimi stopali bomo odpravili hitro in učinkovito. Pokličite nas na telefon 068-671-080 še danes ali pa se naročite preko obrazca na spletni strani, ali pa preko socialnih omrežij Instagram (@Pedivita_Barbara) ali Facebook (PediVita.si).