Vraščen noht je pogosta težava, s katero se srečuje veliko število ljudi. Z vraščenimi nohti se lahko srečamo v prav vseh starostnih obdobjih. Do vraščanja najpogosteje pride zaradi nepravilno pristriženih nohtov ali zaradi nošenja preozkih čevljev. Na vraščanje nohtov pa lahko vpliva tudi dednost, sladkorna bolezen in prekomerna telesna teža.

Poslovite se od težav z vraščenimi nohti

vrascen-noht
PediVita – saniramo težave z vraščenimi nohti.

Vraščeni nohti močno vplivajo na kakovost življenja, saj so ob tem prisotne močne bolečine, zaradi katerih je lahko omejena tudi hoja. Vraščen noht se vrašča v mehko tkivo okoli nohta, zaradi česar nastane na tem mestu ostra bolečina, oteklina in rdečina. Če se takšnih nohtov ne saniramo pravočasno, to lahko pripelje do hujših in resnejših zapletov, vnetja in nujnega obiska zdravnika. V hujših primerih je potrebno noht tudi kirurško odstraniti. V izogib temu že ob začetni fazi vraščanja priporočamo obisk v pedikerskem salonu, kjer noht saniramo, preprečimo nadaljnje vraščanje in olajšamo bolečine zaradi zmanjšanja pritiska nohta na obnohtno tkivo.

Sanacija nohta poteka tako, da se vraščeni del nohta odstrani s posebnimi kleščami za vraščene nohte ter temeljito očisti obnohtni kanal. Prepustite težave z vraščenimi nohti strokovni pedikerki v sklopu medicinske pedikure in vaš korak bo ponovno postal lahkoten! Pokličite nas na  telefonsko številko 068-671-080 in se naročite na brezplačen pregled.