Vraščen noht je pogosta težava, s katero se srečuje veliko število ljudi. Vraščen noht se lahko pojavi prav v vseh starostnih obdobjih. Težave imajo lahko že otroci ali pa pojavijo šele kasneje v odrasli dobi. Do vraščanja najpogosteje pride zaradi nepravilno pristriženih nohtov ali zaradi nošenja preozkih čevljev. Na vraščanje nohtov pa lahko vpliva tudi dednost, sladkorna bolezen in prekomerna telesna teža.

Naj vraščen noht postane preteklost!

vrascen-noht
Uspešno saniramo težave z vraščenimi nohti.

Vraščen noht močno vpliva na kakovost življenja, saj so ob tem prisotne močne bolečine, zaradi katerih je lahko omejena tudi hoja. Vraščen noht se vrašča v mehko obnohtno tkivo, zaradi česar nastane na tem mestu ostra bolečina, oteklina in rdečina. Če nohtov v takšnem stanju ne saniramo pravočasno, to lahko pripelje do hujših in resnejših zapletov, močnejšega vnetja in nujnega obiska zdravnika. V hudih  primerih je potrebno noht tudi kirurško odstraniti.

V izogib temu že ob začetni fazi vraščanja priporočamo obisk v pedikerskem salonu, kjer noht saniramo, preprečimo nadaljnje vraščanje in olajšamo bolečine zaradi zmanjšanja pritiska nohta na obnohtno tkivo.

Sanacija nohta poteka tako, da se vraščeni del nohta odstrani s posebnimi kleščami za vraščen noht ter temeljito očisti obnohtni kanal. Prepustite težave z vraščenimi nohti strokovni pedikerki v sklopu medicinske pedikure in vaš korak bo ponovno postal lahkoten! Pokličite nas na  telefonsko številko 068-671-080 in se naročite na brezplačen pregled.

Več informacij o vraščenih nohtih najdete tudi v tem prispevku na našem blogu: Vraščeni nohti – zakaj nastanejo in kako jih lahko preprečimo